17 Aralık 2014 Çarşamba

VINTAGE PLATES



Herkese yeniden merhaba. Bugün bloga harika tabaklar konuk oluyor !

Ben her zaman söylerim bu çağa ait değilim diye. Gerçekten kesinlikle teknoloji insanı değilim ve eskiye büyük bir özlem duyuyorum. Mekanikleşen, robotlaşan dünya ile birlikte insanların da mekanikleştiğini, bencilleştiğini ve bütün bu iletişim olanaklarına rağmen insanların iletişimlerinin azaldığını düşünüyorum. O çok kıymetli telefonlar artık karşımızda birileri varken bile ellerden düşmüyor. Neyse ben bu konuya dalarsam daha çok uzar :)

Eskiye özlemimin en önemli sebeplerinden birisi de eskinin zarafeti, asilliği. En basit olarak etrafımızdaki binalara bakarak bile bunu anlayabiliriz. Tarihi binaların ruhunun, işlemelerinin, zarifliğinin, müthiş görselliğinin yerini çirkin, bir örnek, ruhsuz apartmanlar ve camdan kuleler aldı. Tabaklar da eskinin zarafetinin en güzel örneği bence. Vintage tabak fotoğraflarını gördükçe aklım gidiyor ! :) O renkler, desenler, işlemeler tam bir zarafet örneği. Kendi dekore edeceğim bir evim olduğu zaman mutfağımın büyük çoğunluğunu eski stil tabaklar kaplayacak, bundan eminim !

Sizler de vintage stil tabaklara ilgi duyuyorsanız, bu bol görselli posta göz atabilirsiniz.

6 Aralık 2014 Cumartesi

LIFE OF PI


Herkese merhaba ! Sizlere hafta sonu filmi önermeye geldim :)

Bazı filmler vardır sinemada izlenmelidir, bence Life of Pi tam olarak öyle bir film. Görsel bakımdan güçlü filmleri sinemada izlemek her zaman daha keyiflidir, küçücük bilgisayar ekranındansa. Ama malesef ben bu filmi sinemada izleyemedim ve bilgisayarla yetinmek zorunda kaldım ki yine de çok sevdim. Ayrıntılara buyrun :)