22 Nisan 2014 Salı

FIRINDA SOSLU LEVREK


   Farkettim de blogda hep kalorili şeyler paylaşmışım ! :) Ama bu postumda sizlere sağlıklı bir yemek tarifim var. Balık kilo verme sürecinde olanların en büyük yardımcılarından birisi. İster tonbalıklı salata yapın ister fırında pişirin, balık çok lezzetli bir protein kaynağı. Tabi işin içine kilo vermek girince balık kızartmasından uzak durmak gerekiyor ama kabul etmeliyiz ki balığın en lezzetli hali kızartması. Ben de yaptığım sos ile fırında balığa farklı ve lezzetli bir çeşni katmış oldum. Fırında balık yemek artık daha keyifli :)






2-3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, pul biber, 2 tatlı kaşığı limon suyu, maydanoz (isteğe bağlı)

Sarımsakları ezip, maydanozları doğrayıp diğer malzemelerle birlikte zeytinyağına ekliyoruz. Hepsi bu kadar ! Birazını balığın içine birazını da üzerine sürüyoruz. Balığın arasına biraz da tereyağı koyulursa balık daha lezzetli olur. Bu sosun en güzel tarafı balığın tadını bastırmamış olmasıydı. Tadı alttan geliyordu böylece balığın tadını da bastırmıyordu. Eğer fırında balığa biraz çeşni katmayı sevenlerdenseniz, deneyebilirsiniz bunu.





  Yanına da salçalı baharatlı patates yaptık, balığın yanına çok yakışıyor. Gerçi patates neyin yanına yakışmıyor ki :) Ben bundan sadece 3 dilim yedim, vücuda karbonhidrat alımını artırmak istemedim.

  Yemekleri 180 derecede 45 dakika pişirdim, ikisini aynı anda fırına koyabilirsiniz. Biri altta biri üstte oluyor, 25 dakika sonra yerlerini değiştirseniz ikisi de güzelce pişiyor.


  Ağızda dağılan mis gibi soslu balıklarımızı koca bir kase salata ile mideye indirdik. Sağlıklı bir akşam yemeği alternatifi arıyorsanız fırında soslu levrek ve salata tam size göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder