23 Şubat 2014 Pazar

MOVIE RECOMMENDATION



    Haftanın en keyifli, en tembel ve en dinlendirici gününden herkese merhaba ! Burada ne zamandır bir film önerisi paylaşmadığımı farkettim ve 2 gün önce izlemiş olduğum bu film bu blogda yer almalı diye düşündüm. Bahsettiğim film Perfume: The Story Of a Murderer. Aslında ben bu filmi birkaç sene önce izlemiştim fakat benim müthiş(!) hafızam sayesinde film hakkında hiçbir şey hatırlamıyordum :) Bu yüzden ilk defa izliyor gibi oldum ve farklı atmosferinden etkilendim.


16 Şubat 2014 Pazar

MOSAIC !


   Evet yine tatlı yine :) Burayı iyice yiyecek bloguna çevirdim sanki :) Söylemiştim tatlı yapmak ve yemek en büyük zevklerimden birisi. Bazen tatlı isteğimi hafifçe geçirmeyi başarsam da bazen de böyle güzel bir pasta isteğine yenik düşüyorum.

   Buz gibi bir İstanbul gününde, dışardan eve gelip içimi ısıtan bir şeyler yapmalıyım diye düşündüm, bu soğukta markete gidilmez diyerek de evde bulunan malzemelerle bir şey yapmaya karar verdim. Şansıma evde tam mozaik pastalık malzemeler vardı, ben de hemen değerlendirdim. Ve belirtmeliyim ki mutfağa girmemle pastayı buzluğa koymam arasında sadece 20 dakikalık bir zaman var, öyle de pratik bir pasta !

** Bu pastayı sağlıklı beslenmeye başlamadan önce yapmıştım yani bugüne ait değil, taslak olarak duruyordu :)


13 Şubat 2014 Perşembe

COLORFUL HEALTH



    Bakmayın öyle ekmek tarifi falan verdiğime, bu sıralar genel olarak sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Özellikle akşamları olabildiğince hafif yemeklerle geçiştirmeye çalışıyorum.Yemek yapmaya üşendiğim zamanlarda da salata yardımıma koşuyor elbette, hem hafif hem lezzetli hem de pratik oluşuyla :)

   Çoğu yerde söylenir eğer salata öğün şeklinde yeniyorsa içinde protein barındıran bir seçenek de olmalı diye, ben de bazen ton balığı bazen tavuk parçaları ile protein ilavesi yapıyorum ama bunların hiçbirisi yoksa da en azından peynir ekleyerek daha zengin hale getiriyorum. Bu sefer de peynir ve ceviz ilave ettim, ceviz aşığı bir insan olarak çoğu şeye ceviz koyuyorum ama salataya bambaşka bir tat katıyor mutlaka deneyin.


7 Şubat 2014 Cuma

KFC BISCUITS



  Herkese bu güzel ve güneşli günden merhaba ! Bu post tamamen beklenmedik bir biçimde hazırlandı çünkü bu KFC ekmeklerini hazırlarken bu kadar güzel olacaklarını düşünmüyordum o yüzden hazırlık kısmını çekmeye gerek duymadım :) Oysa fırından çıkınca KFC'deki ile birebir aynı tadı yakalamış olduğumu farkettim ve tarifi buraya yazmaya karar verdim denemek isteyenleriniz olur diye.

  Arkadaşlarımı kahvaltıya çağırdığım için değişik bir şey yapmak istedim ve aklıma KFC ekmekleri düştü, çok seviyorum ben o biscuit denilen minik ekmekleri.Karşıma çıkan tariflerden derleme yaparak, püf noktalarını öğrenerek bu biscuitleri hazırladım, hiç beklentim yoktu ama ortaya çıkan şeye şaşırdım kaldım :) Tadı KFC'dekiler ile çok çok benzer olan tarifi merak edenleri böyle alalım.

* Bu ekmekleri yapmaya alıştıkça daha da kabarıklarını yaptım, bu kahvaltımızdan ulaşabilirsiniz :)


5 Şubat 2014 Çarşamba

A SWEET BEGINNING


     Güne çok tatlı bir başlangıç yaptım bugün, İstanbul'a dönüşüm şerefine :) 20 gün ayrı kalmama rağmen çok özlemiştim ben de böyle tadını çıkarayım dedim. Sabah uyandığımda canım klasik kahvaltı yapmak istemedi, farklı bir şeyler yeme isteği geldi. Ben de çaya alternatif olan kahveyi sevmediğim için tercihimi sıcak çikolatadan yana kullandım, yanına da meyveli yoğurtlu yulaf  ezmesi :)

  Aslında yulaf ezmesini ilk yediğim zamanlar hiç sevmiyordum sağlıklı olduğu için yiyordum fakat zaman içinde kendi damak tadıma uygun eklemeler yaparak istediğim tadı yakaladım ve şuan yulaf ezmesi benim için hem lezzetli hem sağlıklı bir kahvaltı alternatifi oldu. Tabi krem şantili sıcak çikolata bu sağlıklı altenatifi yıktı geçti ama olsun bu tek seferlik bir şımarma  ! :)


1 Şubat 2014 Cumartesi

Simdi reklam !


     Daha önceden dünya markalarının eski reklam afişlerini içeren bir post hazırlamıştım, bunda ise Türkiye'deki markalarıneski reklam afişleri var. Çok eğlendim bunu hazırlarken, reklam afişlerine dikkat ederseniz hep diyalog veya metin içeriyor ve çok eğlenceli bu metinler. Lafı fazla uzatmadan afişlere geçelim de gülelim biraz :)