17 Şubat 2015 Salı

COLD WEATHER & COZY BREAKFAST



Günaydın ! Bazı günler vardır sadece perdelerini kapatıp, mumunu yakıp, kahvaltını yapıp, müziğini dinleyip, kitabını okuyup, dizini, filmini izleyip, tamamen kendine ait, tamamen kendine özel olarak geçirdiğin. Bu da onlardan biriydi.

Hava soğuksa sıcacık battaniyenin altına yayılıp bütün günü kendime ayırmak benim şu hayatta en sevdiğim şeylerden birisi. Bu şarkı da tam böyle evde sakin sakin dinlemeli bir şarkı, tam bu konsepte uygun :) Sia- Breath Me

Bu kahvaltıda sizlere sağlıklı bir alternatif tarif veriyorum. Yulaf kepekli omletimsi krep. Evet tam olarak böyle bir şey :) Yulaf harika bir karbonhidrat kaynağı, hem çok faydalı hem bolca lifli ve çok tok tutuyor. Öyle ki bu omletimsi krep yanına ekmek bile istemiyor, ben yalnızca iki lokma ekmek yedim bu kahvaltının yanında. Detayları için devam :)

16 Şubat 2015 Pazartesi

LA CARA OCULTA


Bu aralar yine değişik film arayışına başladım; değişik konu, değişik kurgu, hollywoodvari olmayan, adı fazla duyulmamış filmler gibi. Bu da İspanya-Kolombiya yapımı gerilim-gizem filmi. Zaten İspanyol yapımı filmlerde ayrı bir kurgu, daha değişik konu çabası dikkatimi çekiyor. Daha önce de BURADA oldukça güzel kurgulu bir İspanyol filmi önermiştim, ona da bakmalısınız derim ben.

Bu filme gelecek olursam orkestra şefi olan Adrian adlı bir adamın sevgilisinin bir anda ortadan kaybolmasıyla başlıyor film.Çok fazla ayrıntı verip de filmin tadını kaçırmak istemiyorum, hatta bu filmin fragmanını da izlemeyin, çok fazla spoiler içeriyor.

11 Şubat 2015 Çarşamba

GERCEKTEN ILETISIM MI ?

"İçinde yaşadığımız zamana ruh verebilecek kadar bireyselleşemeyen, amacı ve yönü belirsiz bir iletişim bulutunda sürekli oradan oraya sürüklenen milyonların gitgide artan tek renkliliği olabilir bu ruhsuzluğun sebebi."

Bugün bir blog yazısı okudum, çok beğendim, çünkü benim hislerimin tamamen yazıya dökülmüş haliydi. malum "iletişim" çağındayız, ya da gerçekten öyle miyiz. Bana kalırsa gittikçe ruhsuzlaşan, makineleşen, telefonlarla bütünleşen varlıklar haline geldik. Her zaman söylerim eski zamanda doğmalıymışım ben, her an herkes bana ulaşamasın, sözcükler değerli olsun, bu kadar hızlı tüketilmesin isterdim. Şimdi böyle güzel yazılar okudukça en azından hala makinelerin yarattığı ruhsuz ve bir örnek kitleye kapılmamaya çalışan, derinlere inen insanlar varmış diyorum ve rahatlıyorum. Yazıya BURADAN ulaşabilirsiniz.

"Tüm bireyselliklerin içinde erimek zorunda olduğu, kuşaklar boyu sürebilecek boş ve dev iletişim bulutunun tektip karanlığını kabullenmeye hazır mısınız? Umarım değilsinizdir."

6 Şubat 2015 Cuma

GRAND BAZAAR- ONE


Kapalı Çarşı'yı benimle gezmeye ne dersiniz ? Cevabınız evet ise sizi bol görselli, renk şölenli, otantik malzemeli bu posta davet ediyorum !

6 senedir İstanbul'da yaşamama rağmen Kapalı Çarşı'ya hiç gitmemiştim. İnsanlar dünyanın öbür ucundan gelip gezerken ben iki adım atıp da gidememişim , bana alkış :) Daha önce gitmediğime pişman olduğum, gezerken kendimi kaybettiğim bir yer oldu benim için çünkü tam bana hitap eden şeyler var. Özellikle tabaklarla, kaselerle aşk yaşadım diyebilirim. 

Kapalı Çarşı dünyanın en büyük ve en eski çarşılarından birisiymiş. 1461 yılında temelleri atılan çarşı Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış ve yaklaşık 66 sokaktan, 4000 dükkandan oluşmaktaymış. Açıkçası abartılan birçok yer gibi ben buradan da çok etkileneceğimi düşünmüyordum ama Kapalı Çarşı bana ters köşe yaptı diyebilirim, gerçekten bayıldım. Bolca fotoğraf olduğundan, elemeye kıyamadığımdan, sizlere çok şey göstermek istediğimden dolayı iki parça halinde yaptım Kapalı Çarşı postlarnı. 

Lafı uzatmayayım, rengarenk fotoğraflara alayım sizi :)

2 Şubat 2015 Pazartesi

NEW FIVE O'CLOCK TEA


Selam ! Bu sıralar yeniden sağlıklı beslenmeye taktım :) 3-4 gündür sağlıklı beslenmeye başlamamla birlikte vücudumdaki hafifliği hissetmeye başladım, iyi ki de takmışım. Her zaman sebze sever bir insan oldum ama bazen ihmal ediyordum. Bu ihmali sonlandırarak sebze ağırlıklı yaşam biçimime geri döndüm. Bu yüzden blogtaki tariflerin de içerikleri değişecek sanırsam :) Uyguladığım daha sağlıklı tariflere yer vereceğim. Bu postumda açlığı bastıracak ara öğün alternatifine yer verdim.