27 Ocak 2014 Pazartesi

istikamet Hatay !


    Benim için sendromsuz ve okulsuz bir pazartesiden herkese merhaba ! Hafta sonunu değişik ve eğlenceli değerlendirdiğimiz için bu haftaya güzel başladım. Tatillerde ailemin yanına geldiğim zaman mutlaka birlikte kaliteli zaman geçirmek için yakın şehirleri ziyaret ederiz. Bu sefer de rotamızı Hatay'a çevirdik. Aslında ben küçükken de çok gitmişiz fakat hiç hatırlamadığım için ilk defa bilinçli gezme fırsatım oldu.

   Her şehir farklı bir kültürdür ve ben imkanım oldukça hem Türkiye'deki hem de dünyadaki her yeri gezmek, değişik kültürlerle tanışmak ve yepyeni yemekler keşfetmek istiyorum :)

25 Ocak 2014 Cumartesi

ISTANBUL


   Alışılmış her şeyin kaçınılmaz olarak sıradanlaşması gibi İstanbul'da benim için sıradanlaşmaya başlamıştı son zamanlarda, fakat uzaklaşıp da özlemeye başlayınca, insanın elinde olmayan şeyin kaçınılmaz olarak değerinin artması gibi İstanbul'un da tekrar değeri arttı gözümde :)
 
   İstanbul'u sıradanlaştırmak, bu şehre yapılabilecek en büyük haksızlıklardan birisi olur. Bana İstanbul'da geçirilen her günün değerli, hayat dolu olduğunu hatırlatan bir günüme ait fotoğraflarım var bu postumda. Bunlara bakınca özlemim iyice arttı, dönmek için sabırsızlanıyorum !

22 Ocak 2014 Çarşamba

VINTAGE COMMERCIALS



 Bu postu çok keyif alarak ve sizin de seveceğinizden emin olarak hazırladım, çünkü karşınızda hepimizin bildiği ürünlerin vintage yani eski zamanda yapılmış reklam afişleri var ! Günümüzde kullandığımız birçok ürünün aslında köklü geçmişleri varmış ve bir o kadar da eğlenceli reklam afişleri :)

17 Ocak 2014 Cuma

FANCY DINNER

 

   Upuzun ve bomboş bir tatil gününden herkese selam olsun ! Finallerin bitmesi ile girdiğim tatilim oldukça güzel başladı ve öyle de devam ediyor, gerçi hangi tatil güzel olmaz değil mi ? Yılbaşının üstünden 2 hafta geçmesine rağmen yılbaşı akşamı arkadaşlarımla hazırladığımız masamızı sizlerle bir türlü paylaşamamıştım, bu bomboş tatil günümü fırsat bilerek artık paylaşmalıyım diye düşündüm. Böyle bol yemeli içmeli bir masayla ve yılbaşı ağacının altında bizi bekleyen onlarca hediye ile yeni yıla girerek pek güzel bir başlangıç yaptık, devamı da böyle gelir diye umuyoruz ama hadi bakalım :)


12 Ocak 2014 Pazar

LET'S COLOUR TO THE WINTER !



   Kim demiş kışın renkli giyilmez diye ? Çoğumuzun kafasında istemeden de olsa bu algı yatıyor, genelde koyu renklere yöneliyoruz kış mevsiminde. Ben de öyleyim genelde bordo, siyah, lacivert gibi renklere yöneliyorum fakat bu sıralar ruhum o kadar enerji dolu ki koyu kıyafetler bile giymek istemiyorum. Ben de ocak ayının ortasında montsuz(!) oturmamı sağlayacak kadar tatlı olan İstanbul güneşini fırsat bilerek bu beyaz elbise ile rengarenk kazağı giymek istedim. Altına da botlardan sıkılmış olan ayaklarımı mutlu eden bu mürdüm ayakkabıları giydim, pek mürdüm çıkmamış fotoğrafta ama tam bir mürdüm rengi bu ayakkabılarım.

   Güzel bir pazar gününü rengarenk geçirmek istedim çünkü bu kış bize çok cömert davranıyor, güneşi tepemizden eksik etmiyor :)


       Renkli bileklikler ve favori parfümüm olan Lolita kıyafetimin tamamlayıcıları oldular.


       Kışın favori aksesuarım şapkalar. Yumuşacık ponponlu bir şapkaya kim hayır diyebilir ki ! :)

     Ben rengarenk bir pazar günü geçirmek için hazırım. Tam ruh halime uygun, içimi enerjiyle dolduran bu şarkıyı da bu güzel güne armağan ediyorum :) Hepimize bol kahvaltılı, gezmeli, gülmeli pazarlar !





11 Ocak 2014 Cumartesi

FREEDOM,FINALLY !


 
        Günaydın ! Bu yazıyı güneşli harika bir İstanbul cumartesi sabahından yazıyorum :) Nihayet finallerim dün itibariyle bitti ve ben yeniden hayata dönmüş gibi hissediyorum. O kadar mutluyum ki uykuya çok düşkün olan ben günümü güzel değerlendirebilmek için erkenden uyandım. Kışın ortasındaki bu harika güneşi kaçırmamak lazım :)

      Final zamanı yapılan planları hayata geçirme zamanı şimdi. Arkadaşlarımla final zamanı motive olmak için planlar yaptık, ancak planlar sayesinde finallere katlanabildik. Deneyin çok etkili yöntem :) Ben uzun bir süre ev yüzü görmek istemiyorum, hatta bu yazıyı yazar yazmaz kendimi dışarı atmak istiyorum ! :) Yeni yıl kararlarımdan birisi de İstanbul'da hep gittiğim yerlerden ziyade yeni semtler, mekanlar keşfetmekti. İşte onu uygulamak için sabırsızlanıyorum çünkü İstanbul'da ve dünyada keşfedilecek çook yer var :)

     Hala final zamanında olanlar varsa onlara sabır, başarı ve motivasyon diliyorum. Ne kadar ağlayıp sızlansak da dayanın er veya geç bitiyor ! Motive olmak için bol bol plan yapın, ve de ne kadar bıkmış olursanız olun yine de çalışın kalmayın :) Benim için harika geçecek olan bu hafta sonunun herkes için böyle olmasını dileyerek yazımı sonlandırıyorum. Yaşasın özgürlük :)

DO IT YOURSELF !


     Do it yourself yani kendin yap projelerini birçoğunuz bir yerlerde görmüşsünüzdür. Benim de el yapımı şeyler hoşuma gidiyor, 2 tane de kavanoz yaptıktan sonra bir şeyler ortaya çıkarmak o kadar hoşuma gitti ki yapabileceğim kolay kendin yap projeleri araştırmaya başladım. Karşıma o kadar çok DIY projesi çıktı ki şaşırdım bunlar insanların aklına nasıl gelmiş diye :)

    Benim yapmak istediğim şeyler en az malzeme ve en az zaman gerektiren şeylerdi ve bunların fotoğraflarını kaydettim boş vaktimde uygulamak için. Sizinle de paylaşmadan duramadım, belki içinizde el yapımı şeylere ilgi duyan varsa onlara da ilham olsun diye :)


7 Ocak 2014 Salı

NOWADAYS



 Bugünlerde pek mutlu olduğum söylenemez, malum final haftası diye bir gerçek var bütün öğrencilerin hayatında. Öğrencilik pek zor bir icraat değil kabul ediyorum, istediğin zaman okula gitmeme özgürlüğüne sahipsin, canın istedi mi yat uyu gitme :) Ama gerçekten final haftası denilen şey öğrenciliğin en korkunç yanı, hem ruhen hem fiziken insanı dağıtıyor.

   Çok karamsar bir giriş  oldu farkındayım ama ruh halim tam olarak böyle ve sanırım içimi dökmeye ihtiyacım varmış :) Bugünlerde finallerin yarattığı psikolojik etkiyle başa çıkmaya çalışırken kendimce bir savunma mekanizması geliştirdim ; fantastik dizi ve filmler. Evet kendimi fantastik dizilere ve filmlere verdim, izlerken finalleri unutmak, hayal dünyasında gezinmek çok tatlı geliyor. Bir nevi kaçış aslında :) İşte böyle bir tuh halinin sonunda fantastik dizi arayışımla birlikte keşfettiğim bir diziyi paylaşmak istedim.

  Çocukluğumdan beri fantastik kitap ve filmlere çok ilgim var, hatta bana kitap okuma alışkanlığını Harry Potter serisi kazandırdı. Hala da aynı şekilde bu tip hayal ürünü kitapları okumayı, filmlerini izlemeyi çok seviyorum. Keşfettiğim diziye gelecek olursak ismi Once Upon a Time, masalların favori giriş cümlesi :) Aynı ismi gibi masal aleminden esintiler sunuyor. Merak ettiyseniz sizi devama alalım.


4 Ocak 2014 Cumartesi

HANDMADE PART 2



 
    Yine kavanoz temalı bir postla karşınızdayım :) Daha önceki yaptığım kavanoz süsleme girişimimden memnun kalmıştım ve cam boyası bulduğum zaman bu sefer tamamını boyayacağımı söylemiştim. Cam boyası bulur bulmaz kaptım bir tane. Böylece dekupaj desenlerimi de kullanmak için fırsat çıktı. Üstelik düşündüğümden de kolay oldu, beni hiç zorlamadan boyandı. Böyle şeyler yaparken kendimden geçiyorum. zamanı unutuyorum, ah ben güzel sanatlar okuyacak insanmışım :)  Hadi o zaman ayrıntılara buyrun.