8 Ocak 2015 Perşembe

EASY DESSERT


Aslında kış mevsimiyle pek arası olmayan yazcı bir insandım, fakat şu son iki üç gündür İstanbul'a kar bastırmasıyla birlikte kışa da sempati beslediğimi farkettim. Tabi ki karlı kışa :) Karın hayatı zorlaştırdığı ortada, günlerdir okul tatil, ulaşım zorlaştı, dondurucu soğuklar bastırdı ama yine de bembeyaz bir örtünün her yeri kaplamasını seviyorum, elimde değil. Kar İstanbul gibi karmaşık bir şehri bile masum, tertemiz gösterebiliyor neticede, nasıl sevmeyelim :)

Bugünkü postun ana teması ise çok kolay bir tatlı ! Milföy hamuruyla yapılan, çikolata vişne muhteşem ikilisini içinde barındıran bir güzellik.

Buz gibi havalarda evde oturup yemek, tatlı yapmak ayrı bir keyiftir, Blogda yer alan bazı tarifler için için tıklayabilirsiniz :)

Elmalı Tart, Çikolatalı Islak Kek, Mozaik Pasta, KFC Ekmekleri ve bu ekmekler eşliğinde harika bir kahvaltı, Kıymalı Mantarlı Spagetti, Milföy Kruvasan


Gerçekten oldukça pratik bir tatlı, gerek yapılışı gerek malzemeleri. İhtiyacımız olan şeyler milföy hamuru, bitter çikolatalı puding ve vişne. Tabi vişne ve puding yerine siz sevdiğiniz meyvelerden kremalardan kullanabilirsiniz. Buradaki ana tema milföyün tatlılara çok yakıştığı :)


Milföyler biraz yumuşadıktan sonra hafifçe açıyoruz, oklava yoksa ellerinizle de genişletebilirsiniz. Dikdörtgen milföylerden iki üçgen çıkacak şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş tepkiye diziyoruz. Burda üstüne çatalla delikler açmak lazım, milföy fazla kabarmasın diye. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dk milföyleri pişiriyoruz hafifçe üstü kızarınca alıyoruz.


Daha sonra içi için hazırladığımız pudingi veya kremayı nazikçe sürüyoruz, taşırmamaya çalışarak :) Arasına da vişneyi dizdik mi tamamdır ! Diğer bir üçgen milföyle üzerini kapatıp, üzerine vişne koyup pudra şekeri serpince de kolay tatlımız tamamlanmış oluyor.


Ben çikolata ve vişne ikilisine bayıldığım için bu şekilde yaptım, siz milföyün tatlısının klasik çeşidini yani pastacı kreması ve çilekli olanını da yapabilirsiniz, o da yıllardır değişmeyen bir klasiktir :)




Bon Appetit !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder