3 Ocak 2015 Cumartesi

THE HUNDRED- FOOT JOURNEY


Malum kış mevsimi demek film izlemek demek :) Fakat ben uzun zamandır film konusunda şanslı sayılmam, son zamanlarda izlediğim hiçbir filmi sevmemiştim, zaman kaybı gibi hissetmiştim ta ki bu filme kadar.

Zaten mutfak, yemek, restaurant konulu filmleri çok severim, bu film de mutfakla ilgili filmlerin en sıcacık olanlarından. İlginizi çektiyse devamına buyrun :)





Filmin konusu kısaca şöyle "Bombay'da yaşayan Hassan Haji, dedesinin işlettiği restoran sayesinde mutfakla çocuk yaşta tanışmış, bu ilgisini yeteneğiyle pekiştirmiştir. Şimdilerde genç bir adam olan Hassan, dedesinden kalan müesseseyi başarıyla işletirken beklenmedik bir trajedi nedeniyle Bombay'dan taşınmak durumunda kalır. Ailesiyle birlikte Fransa'nın bir kasabasına yerleşir ve işini burada devam ettirmek için hazırlıklara başlar, restoranını açar."




Hintli bir ailenin bir Fransız kasabasındaki eğlenceli ve sıcacık bir macerası bu film. İzlerken sık sık gülümsetiyor. Çok ilginç bir senaryosu olmasa da oyunculuklarla, mutfak konusu üzerine olmasıyla, bir Fransız kasabasında geçmesiyle benim oldukça ilgimi çekti.






Eğer dışarısı buz gibi olduğu için evde kalıp film izlemek istiyorsanız, sıcacık, gülümseten ve samimi bir film arıyorsanız hele bir de konusu mutfak, yemekler üzerine olsun diyorsanız bu filmi izlemenizi kesinlikle öneririm.


Hava her ne kadar çok soğuk olsa da, aynı bu film gibi içimizi ısıtan, sıcacık hafta sonları olsun
hepimize :)

IMDB/7.4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder