30 Aralık 2013 Pazartesi

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON



   Size de oluyor mu bilmem ama benim bazen eve adım atmak istemediğim günler oluyor. Bu aralar da tam olarak öyleyim, eve girmek istemiyorum girsem de 2 3 saat durup tekrar çıkıyorum. Tabi bunda İstanbul güneşinin bize pek cömert davranması da etkili :) Aralık ayında böyle güzel bir güneş görünce insan eve girmek istemiyor. Böyle olunca da uzun zamandır oturup da güzel bir film izlemediğimi farkettim, sonunda evde oturabildiğim bir akşamı da bu güzel filmle değerlendirmek istedim.

     Bazı filmler vardır ilk izleyişte değil de ikinci izleyişte anlaşılır, tadına varılır. İlk izlediğimde sadece filmdeki olay açısından bakıp hiç derin düşünmemiştim fakat birkaç yıl sonra yeniden izledim ve filmin temelinde yatan, verilmek istenen düşünceyi daha iyi gördüm ve etkilendim.

    Bu filmi muhtemelen duymuşsunuzdur, malum içinde Brad Pitt geçen filmler pek popüler :) Ben de eskiden izlediğim bu filmi yeniden izleyerek, değişik olguları sorgulayarak ve oldukça etkilenerek sizlere de bu filmi yeniden hatırlatmak istedim.


23 Aralık 2013 Pazartesi

MAMMA MIA !



   Makarna birçok insan için kurtarıcı yemektir, eve geldin çok mu açsın, yemek yapmaya üşeniyor musun yoksa yemek yapmayı bilmiyor musun, hemen bir makarna suyu koy ! Evet çoğu insan için bu böyle :) Ben kocaman bir istisnayım çünkü makarna benim için özenilesi ve çok zevk alarak yenilesi bir ana yemek. Hal böyle olunca sosu için de bir hayli özeniyorum, hiç geçiştirmiyorum.

  Yakın arkadaşım da benim gibi tam bir makarna sever olunca, ne yemek yapsak diye düşününce, aklımıza da aynı anda spagetti düşünce, yapmadan olmaz dedik :) Mantarı da çok seviyorum, ekleyebildiğim her şeyin içine ekliyorum tabi yakışması şartıyla. Bu sosun da başrolü mantara ait :)

   Hava kötüyse, evde yakın arkadaşla yapılabilecek en zevkli şeylerden birisi bence yemek yapmak. Bu makarna da böyle bir günün sonunda ortaya çıktı ve afiyetle midelerimizdeki yerini aldı. Tarif için devam edebilirsiniz.

22 Aralık 2013 Pazar

NEW YEAR IS COMING !


   Kış mevsimiyle pek anlaştığımız söylenemez, daha çok yaz sever bir insanım. Havanın erken kararması, sürekli karanlık ve kapalı olması benim de enerjimi düşürür ister istemez. Ama kışı her ne kadar sevmesem de Aralık ayının bende farklı bir yeri vardır, her ne kadar bir şeyleri uğurlamak zor olsa bu eski bir yıl için geçerli değil. Eski yılı zevkle uğurlayıp yeni yıl için heyecanlanıyoruz birçoğumuz, yalnız tek sıkıntı artan her yılla yaşım bir sayı daha artıyor hiç hoş değil ! :)
   Yeni yılın yaklaşması kış mevsimini bir nebze de olsa sevmemi sağlıyor, kış mevsimine canlılık katıyor. Şuanda da İstanbul sokakları ışıl ışıl, vitrinler kıpkırmızı ! Ben özellikle mağazaların yeni yıl temalı vitrin süslemelerine bayılıyorum. Ayrıca ev dekorasyon mağazalarında bulunan yeni yıl temalı ürünlere de :) Yeni yıl ruhu, kışın üstüme yaydığı rehaveti bir süreliğine de olsa yok ediyor, keşke bu ruh hiç bitmese sokaklar ve vitrinler bütün kış ışıl ışıl kalsa !
 

18 Aralık 2013 Çarşamba

LET'S DECORATE




  Merhaba! Bu postu yağmurlu bir İstanbul akşamından yazıyorum :) Bu iç karartıcı havayı unutup nasıl güzel bir akşam geçirebilirim diye düşünürken, ancak bir dekorasyon postu ile akşamımı şenlendirebilirim diye düşündüm. Daha önce de bahsettiğim gibi dekorasyona çok büyük ilgim var. Evde vakit geçirmeyi sevdiğim için ve güzel bir evde oturmak da insana kat kat daha fazla keyif vereceği için sürekli kafamda evde ne değişiklikler yapabilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden de kendimi sürekli dekorasyon sitelerine bakarken buluyorum :)
 
 
   En büyük hayallerimden birisi tamamen bana ait bir evi istediğim gibi dekore etmek olduğu için kafam sık sık hayali evime gidiyor. Daha önceki dekorasyon postumda da bir evim olacaksa işte böyle olur diye bahsetmiştim,bu da onun devamı niteliğinde oldu. E hadi o zaman buyurun hayali evime :)

16 Aralık 2013 Pazartesi

A FRENCH BREAKFAST



  Küçüklüğümden beri kahvaltıya çok düşkün bir insanım, güzel kahvaltı sofraları kurmak, uzun uzun sohbetler eşliğinde kahvaltı yapmak günüme güzel başlamak için ideal bir yöntem :) Tek başıma kahvaltı yaptığımda bile özenerek çeşit çeşit şey hazırlamaya çalışırım. Kesinlikle günün en güzel öğünü olan kahvaltıya gereken önemi ve değeri fazlasıyla veriyorum :)

   Kahvaltı için değişik alternatifler düşünürken aklıma Fransızların temel kahvaltı besini olan kruvasanlar düştü ve canım öyle bir çekti ki mutlaka yapmalıyım dedim. Tabi kruvasan hamuru biraz zahmetli, eh benim de o kadar vaktim yoktu bu yüzden yine çok pratik bir tarifle bu kruvasanları hazırladım.
 

11 Aralık 2013 Çarşamba

HANDMADE


   Uzun zamandır aklımda kavanoz boyamak vardı, yöntemlerini bile öğrenmiştim fakat bir türlü yeterince boş vakit bulamadığım için malzemeleri alıp da yapmaya başlayamıyordum. Sağolsun okulum imdadıma yetişti. 1 haftalık okul tatilimde, işte kafamdaki kavanozları hayata geçirmek için geniş bir fırsat diye düşündüm, hemen bir hobi mağazasına giderek boyamak ve süslemek için gerekli malzemeleri aldım.

  Aslında ben direk kavanozu boyamak istiyordum fakat gittiğim mağazada enamel denilen cam boyası olmadığı için ben de sadece kapağı boyayarak kavanozu dantelle ve kudaleyle süsledim. Ayrıntılar için buyrun postun devamına :)

9 Aralık 2013 Pazartesi

MONDAY HAPPINESS !


    Pazartesi birçoğumuzun en nefret ettiği gün malumunuz. Nasıl olmasın ? Cumartesinin gezmeleri, pazarın aylaklığı ile geçen 2 günün sonrası yapmak zorunda olduklarımızla yüzleştiğimiz gün pazartesi.

   Aslında şöyle bir hesap yapınca, geçmişten bugüne yüzlerce pazartesi yaşadık hepimiz. Buna rağmen hala her hafta başında moralimiz bozuluyor. Hani insan zamanla alışıyordu ? Biz neden geçirdiğimiz yüzlerce pazartesine rağmen hala bugünden bu kadar nefret ediyoruz ? :) Evet elde değil hafta başında böyle soruları kendime sormadan duramıyorum :)

   Yine de bu iç sıkıcı günü bir nebze mutlu kılmak için kendimce yöntemlerim var. Bunların en başında tatlı fotoğraflarına bakmak geliyor. Özellikle çikolatalı tatlı fotoğraflarına bakmak ciddi anlamda mutluluk hormonu salgılamama sebep oluyor. Evet biliyorum çikolata yediğimiz zaman salgılanıyordu o hormon ama bende fotoğraflara bakmak da aynı etkiyi yapıyor. Yok ben bakınca mutlu olmuyorum illaki yemem lazım diyorsanız bu posttan uzak durun, yoksa bunları yiyememek sizi daha da mutsuz edebilir :)

   Ben bunlara bakınca bile mutluluk yolunda hızla ilerliyorum, huzurla doluyorum :) Benim gibi düşünenler varsa onları mutluluk hormonu patlamasına davet ediyorum !

5 Aralık 2013 Perşembe

FROZEN YOGURT


     Sizin de akşamları yemekten sonra tatlı kriziniz tutuyor mu ? Cevabınız evet ise sizi bu postuma davet ediyorum :) İstisnasız her akşam yemeğinden sonra tatlı arayanlardanım, vücudum öyle bir programlanmış ki yemekten 10 dakika sonra başlıyor tatlıyı istemeye. E tabi her akşam bir porsiyon tatlı demek bol bol kalori demek. Bazen küçük bir parça çikolatayla geçiştirmeye çalışıyorum bazense dayanamayıp güzel bir tatlı yiyorum. İşte bu tatlı krizlerim yüzünden hafif ama lezzetli bir tatlı arayışına girince aklıma çok güzel bir alternatif geldi; dondurulmuş yoğurt.

    Dondurulmuş yoğurtla ilk kez Pinkberry sayesinde tanıştım ve sonrasında müptelası oldum. Özellikle yazın baya abartmıştım bu dondurulmuş yoğurt işini. Neyse ki kalorisi diğer tatlılara göre daha az diye diye rahatlatıyordum kendimi.Yine bir akşam tatlı krizim bastırınca dondurulmuş yoğurt aklıma geldi ve hemen mutfağa yol aldım :) İşte bu da benim kolay ama çok lezzetli tarifim.


3 Aralık 2013 Salı

COLD NIGHT SONGS




OH LITTLE CANDLES !


       Ev dekorasyonu fikirlerini araştırmaya bayılıyorum, yeni fikirler keşfetmek ve kafamdaki hayali evime uygulamak bana çok keyif veriyor. Bu sefer de dekorasyonda mumları mercek altına aldım :)

      Loş ışığı her zaman daha çok sevmişimdir, odaya daha sıcak bir hava kattığını düşünüyorum. İşte mumlar da bu loşluk etkisiyle bulunduğu mekanı daha da sıcaklaştırır ve samimi bir ortam yaratır. Özellikle mumların çiçeklerle olan uyumuna bayıldım, ilerideki evimde uygulayacağım baş detaylardan birisi halini aldı mum- çiçek ikilisi. Mumların değişik kullanım şekilleri için hadi postun devamına.